Uvjeti korištenja i kupnje

Entrada d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske trgovine kako je regulirano ovim Uvjetima korištenja i kupnje. U okviru internetske trgovine Entrada d.o.o. nalazi se u ulozi Prodavatelja, a Kupac je svaki posjetitelj koji putem internetske trgovine ili na neki drugi način naruči jedan ili više proizvoda od Prodavatelja. Uvjeti korištenja i kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenama kupljenih proizvoda te će se prije potvrđivanja narudžbe od Kupca tražiti da iste prihvati, odnosno izjavi da je sa istima upoznat i suglasan. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu po objave na internetskoj trgovini.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj e-poštom obavijestiti Kupca da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor Kupac mora imati potpunu poslovnu sposobnost odnosno mora biti punoljetna osoba. Odgovornost za točnost i potpunost unesenih korisničkih podataka prilikom registracije, prijave i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac. Pristup internetskoj trgovini ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, a koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Obilježja proizvoda i usluga

Proizvodi na internetskoj trgovini su prikazani tekstualnim opisima i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe.

Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti (što uključuje ali nije ograničeno na postavke zaslona uređaja s kojim korisnik pristupa internetskoj trgovini, korisničku percepciju boja, način fotografiranja proizvoda, varijacije u tisku i sl.). U slučaju navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima prikazani na internetskoj trgovini podložni su računalnim greškama, nepravilnostima u radu aplikacije i/ili poslužitelja, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

Prodavatelj će na internetskoj trgovini nastojati dati što precizniji opis i sliku proizvoda ali ne preuzima odgovornost za potpunu točnost navedenih podataka. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor. Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se mogu istovremeno procesuirati, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku.

Cijena proizvoda

Cijene na internetskoj trgovini iskazane su u eurima (EUR), a trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda.

U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave, jer se isti posebno plaćaju, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima korištenja i kupnje. Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda s PDV-om, cijena dostave ako je naplatna, ovisno o količini naručenih proizvoda i prikazuje se objedinjeno, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručene proizvode i usluge. U slučaju plaćanja internetskim bankarstvom i nalogom za nacionalna plaćanja (koji je zamijenio plaćanje općom uplatnicom), troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. 

Reklamacija proizvoda

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda na internetskoj trgovini sukladno propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima. Naručeni proizvodi pakiraju su na način da se u uobičajenom transportu/dostavi ne oštete. Pri primitku pošiljke Kupac je dužan provjeriti proizvode i utvrditi je li pošiljka isporučena u cijelosti odnosno jesu li isporučeni svi proizvodi. U slučaju nedostataka, Kupac je dužan odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije ne uvažavaju. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva će oštećenja biti vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju Kupac treba odbiti preuzimanje pošiljke i u najkraćem roku izvijestiti o tome Prodavatelja. Potrebno je dostaviti opis problema, a poželjno je oštećenje i fotografirati. U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan preuzeti proizvod te ne snosi troškove dostave takve pošiljke. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljive nedostatke. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u  onim rokovima i zbog onih razloga koji su propisani odredbama Zakona o obveznim odnosima.

Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti putem e-pošte na podrska@entrada.hr

ili pisanim putem na adresu:

Entrada d.o.o.
Letaj 2
HR-52233 Šušnjevica

s naznakom Reklamacija.

Radi što bržeg utvrđivanja narudžbe na koju Kupac ima prigovor, Kupac je dužan navesti:

  • broj narudžbe
  • broj računa
  • ili svoje korisničko ime

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima: isporuka robe koja nije naručena; isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja; isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja proizvoda) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka(popravak) ili sniženje cijene. Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom utvrdi da roba odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.