LMG 6000 je diesel agregat koji koristi diesel motor Kohler KD15-440, četverotaktni diesel motor koji razvija snagu od 6 kVA. Alternator je sinkronog tipa dok je sustav hlađenja zrak-voda s hladnjakom. LMG 6000 je prigušeni generator, zahvaljujući poklopcu od stakloplastike dizajniranom za smanjenje buke. Opremljen je daljinskom upravljačkom pločom i automatskim sigurnosnim zaustavljanjem. Jednostavno održavanje i radna sposobnost čak iu nepovoljnim vremenskim uvjetima čine ovaj prigušeni agregat idealnim rješenjem za različite vrste plovila.

  • Snaga agregata LTP (kVA) 6
  • Br. Okretaja (okr/min) 3000
  • Napon (V) 230/120 Volt
  • Frekvencija (Hz) 50/60 Hz
  • Automatska regulacija napona Ne
  • Jamstveni rok 36 mjeseci
Šifra proizvoda: EDL18003S000000- / Dostupnost: Dostupno odmah

Tehničke karakteristike

Snaga agregata LTP (kVA): 6
Snaga agregata trajna COP (kW): 5
Tip motora: 15LD 440 
Zapremnina (cm3): 442 
Br. Okretaja (okr/min): 3000
Br. cilindara: 1
Težina (kg): 110
Napon (V): 230/120 Volt
Frekvencija (Hz): 50/60 Hz
Broj faza: 1
Izvedba: sinhroni generator, vodeno hlađenje bez četkica
Tolerancija napona (%): 5%
Automatska regulacija napona: Ne
Dužina (mm): 615
Visina (mm): 540
Širina (mm): 430
Certifikat: EU RCD2
Hlađenje motora: intercooler zrak-voda
Vrsta paljenja: kontrolna ploča sa kabelom 10m
Jamstveni rok: 36 mjeseci
Snaga motora (KS): 6.7
Snaga motora (kW): 4.9

Dokumenti

Opis

MOTOR:

Elektroagregat LMG 6000 opremljen je Kohler KD15-440, jednocilindričnim, četverotaktnim dizelskim motorom, poznatim po svojoj kompaktnosti i lakoći zahvaljujući kućištu radilice i glavi cilindra od aluminija i sustavu hlađenja zrakom.

ALTERNATOR:

Na modelima LMG 4000/6000 alternator je sinkronog tipa bez četkica s namotajima na statoru. Valoviti oblik omogućuje sigurno korištenje najsofisticiranije elektroničke opreme i dobar ulaz u punjač baterija.

HLAĐENJE:

Karakteristika agregata LMG 4000/6000 je sustav hlađenja zrak-voda s radijatorom. Morska voda hladi ulje kao i vanjske stijenke statora alternatora i ulazni zrak.

KUTIJA ZA DALJINSKO UPRAVLJANJE:

Generator se isporučuje s kutijom za daljinsko upravljanje i 10 m utičnog kabela. Automatsko isključivanje radi u slučaju pada tlaka ulja i temperature vode, svjetla upozorenja pokazuju visoku temperaturu vode, nizak tlak ulja. Zaslon prikazuje izlazni napon, izlaznu struju, niski napon akumulatora motora i sate rada. Na zahtjev je dostupna i dodatna kontrolna kutija.

ODRŽAVANJE:

Kako bi se olakšalo održavanje, generator je dizajniran da omogući glavne kontrole na dijelovima motora, periodičnu zamjenu potrošnih komponenti i punjenje tekućina samo sa strane.

SILENT ENERGY:

Poklopac je izrađen od stakloplastike, s neoprenskim premazom i saćama kako bi se značajno smanjila buka.

JEDNOSTAVNA UGRADNJA:

Jedinica se isporučuje s vanjskim antivibracijskim nosačima, već je opremljena rupom na poklopcu motora za prolaz odvodnog crijeva i priključcima za električno ožičenje i crijeva pumpe za vodu.

AUTOMATSKO SIGURNOSNO ZAUSTAVLJANJE:

Kako bi se izbjegla ozbiljna i nepopravljiva šteta na motoru, poseban uređaj će intervenirati kako bi zaustavio motor u slučaju preopterećenja, visoke temperature rashladne vode ili niskog tlaka ulja.

NAGIB:

U posebnim vremenskim uvjetima ili kada plovilo treba isploviti, potrebno je da generator nastavi redovito raditi kako bi se osigurala energija potrebna za elektroničke alate i pribor za brod. Uređaj može raditi s bočnim ili uzdužnim nagibima od 25° te s prekidima do 30°.

Vezani članci